Terapii Complementare Mixte

TERAPII COMPLEMENTARE, MEDICINA ALTERNATIVA

header_img

Planul nutritional al grupei sanguine B3

Planul nutritional al grupei sanguine B3

(Nomadul)

 

 

Generalitati :

-       echilobrat

-       sistem digestive tolerant

-       flexibil in adoptarea dietei

-       alimentatie specifica : lactate

-       destresare prin creativitate

-       petru mentinerea echilibrului functional este necesara echilibrarea mentala cu cea fizica

 

          Cei cu grupa sanguine B3 sunt personae sunt in general personae robuste, rezistente, care au o toleranta mare la majoritatea bolilor comune, chiar si a celor grave (cum ar fi afectiunile cardiac sau cele oncologice) pe care le vor depasii cu bine. Insa au o predispozitie aparte la afectiunile rare ale sistemului imunitar, cum ar fi sclerozele multiple, lupus eritematos sau oboseala cronica.

          Specificitatea grupei sanguine B3 este varietatea alimentara mare pe care o pot adopta. Totusi alimentele care influenteaza cel mai mult cresterea in greutate a celor cu grupa sanguine B3 sunt : porumbul, hrisca, lintea, arahidele si semintele de susan. Aceste alimente contin o lectina, care la grupa sanguine B3, influenteaza negative eficienta metabolismului ducand la consum excesiv de energie (oboseala), aditie de apa si hipoglicemie.

 

Alimente care favorizeaza cresterea in greutate :

 

-       porumb : inhiba eficienta insuluinei, diminueaza metabolismul

-       linte : inhiba absorbtia nutrientilor, diminueaza metabolismul, scade glicemia

-       arahide : diminueaza metabolismul, scade glicemia

-       seminte de susan : limiteaza metabolismul, determina hipoglicemie

-       hrisca : scade functia digestive, scade glicemia

-       grau : diminueaza functiile metabolice si digestive, stimuleaza formarea tesutului adipos, inhiba eficienta insulinei

 

Alimente care favorizeaza scaderea in greutate :

 

-       legume verzi, caren, oua, ficat, produse lactate cu continut redus de grasimi : favorizeaza functiile metabolice

 

1.     Carne :

-       benefice : miel, oaie, iepure, vanat

-       neutre : carne de vita (macra si tocata), bivol, ficat, fazan, curcan, carne de vitel

-       de evitat : costita, carne de pui, gaina de tara, potarniche, gasca, sunca, inima, carne, de porc, prepelita, rata

 

2.     Peste :

-       benefice : cod, platica, macrou, biban oceanic, stiuca, sardine, pastrav, scrumbie, calcan, sturion, icre de sturion, caviar

-       neutre : ton, bluefish, crap, hering, pastrav curcubeu, rechin, biban argintiu, biban alb, somon, peste cu carne alba

-       de evitat : ansoa, baracuda, biban albastru, scoici, crab, raci, tipar, broaste, homar, midi, caracatita, stridi, biban de mare, creveti, melci,

 

3.     Produse lactate si oua :

-       oua : 3-4 oua/saptamana

-       benefice : branza feta, branza de capra, lapte de capra, mozzarella, branza ricotta, lapte (pana in 3% grasime), iaurt, kefir,

-       neutre : unt, lapte batut, camembert, cazeina, branza mixta, branza telemea, branza cu smantana, Schweitzer, parmezan, branza de soia, lapte de soia, zer, lapte integral

-       de evitat : blue cheese, inghetata, string cheese

 

4.     Uleiuri si grasimi :

-       benefice : ulei de masline

-       neutre : ulei de ficet de cod, ulei de seminte de in

-       de evitat : ulei de porumb, ulei de seminte de bumbac, ulei de arahide, ulei de sofran, ulei de susan, ulei de floarea soarelui

 

5.     Nuci si seminte :

-       benefice : nu exista

-       neutre : unt de migdale, migdale, nuci braziliene, castanet, nuci, nuci macadamia, nuci pecan

-       de evitat : acaju, alune, fistic, arahide, unt de arahide, unt de floarea soarelui, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de mac, unt de susan

 

6.     Legume :

-       benefice : fasole (mare, lima, navy), sfecla, varza (chinezeasca, rosie, alba), morcovi, conopida, broccoli, vinete, nap, fasole lima, mustar, patrunjel, pastarnac, ardei (verzi, rosi, galbeni), cartofi dulci, varza de bruxelles,

-       neutre : fasole (verde, cu boabe late, rosie, saltareata, cataratoare, alba), mazare (verde, pastai), sparanghel, muguri de bambus, telina, cicoare, castravete, papadie, marar, andive, chimen dulce, usturoi, ghimbir, hrean, zucchini, guile, praz, laptuci, ciuperci, ceapa (verde, rosie, galbena), cartofi (rosi, albi), arpagic, alge, spanac, dovlecel,

-       de evitat : fasole (pinto, domestica), linte (verde, rosie), mazare neagra, anghinare (domestica, de Ierusalim), avocado, porumb, dovleac, rosi, masline (toate tipurile), tofu

 

7.     Cereale si paine :

-       benefice : mei, tarate de ovaz, faina de ovaz, orez expandat, tarate de orez, secra alba, paine de orez brun, paine de mei, faina de orez

-       neutre : crema de orez, faina de cartofi, granola, paine fara gluten, paine hiperproteica fara grau, lipie, paine din tarate de ovaz, paine de secara alba, paine de seminte de soia, faina graham, basamati de orez, orez brun, orez alb

-       de evitat : orz, hrisca, fulgi de porumb, faina de porumb, secara, cereale combinate, grau decorticate, tarate de grau, germeni de grau, produse din grau, produse din faina de porumb, paine de secara 100%, fulgi de secara, paine din grau integral, faina de grau arnaut, faina de cus-cus, faina de orez, faina cu gluten, faina de grau, faina de secara, orez salbatic

 

8.     Fructe :

-       benefice : banana, merisor, ananas, papaya, struguri (negri, verzi, rosi), prune

-       neutre : mere, caise, mure, affine, cirese, coacaze, curmale, smochine, agrise, grapefruit, mandarine, guava, kiwi, stafide, lamai, mango, pepene (galben, rosu), piersici, portocale, pere, prune uscate, zmeura, capsuni

-       de evitat : nuci de cocos, curmale japoneze, rodii, rubarba, carambola

 

9.     Sucuri :

-       benefice : varza, merisor, struguri, papaya, ananas

-       neutre : mar, cidru de mere, caise, morcov, cirese negre, castravete, telina, grapefruit, portocala, apa cu lamaie, suc de legume conform legumelor si fructelor premise

-       de evitat : rosia

 

10.Mirodenii si condimente:

-       benefice : ardei rosu, curry, ghimbir, hrean, patrunjel

-       neutre : anason, busuioc, dafin, sirop de orez brun, chimen, roscova, arpagic, ciocolata, cuisoare, coriandru, chimion, marar, usturoi, miere, sirop de artar, menta, mustar uscat, nucsoara, oregano, boia de ardei, piper boabe, cuisoare, rozmarin, sofran, salvie, sare, cimbru, sos de soia, zahar brun, tarhon, vanilie, otet balsamic, otet de vin, gem (din fructele premise), maioneza, mustar, muraturi cu marar, muraturi, condiment picante

-       de evitat : cuisoare englezesti, esenta de migdale, malt de orz, scortisoara, amidon de porumb, sirop de porumb, gelatin simpla, piper negru macinat, piper alb, ketchup

 

11.Ceaiuri de plante :

-       benefice : ghimbir, ginseng, radacina de lemn dulce, patrunjel, menta, Frunze de zmeura, macese, salvie

-       neutre : brusture, iarba matei, ardei rosu, musetel, papadie, echinaceea, soc, ceai verde, paducel, voronic, menta, dud, iarba sfantului Ioan, ulm alunecos, Frunze de capsun, valeriana, verbena, mesteacan alb, scoarta de stajar alb, coada soricelului, stevie galbena

-       de evitat : aloe, podbal, matase de porumb, schinduf, gentiana, hamei, tei, lumanarica, rubarba, traista ciobanului, gura lupului

 

12.Bauturi :

-       benefice : ceai verde,

-       neutre : bere, cafea (normal, decofeinizata), ceai negru decofeinizat, ceai negru, vin rosu si alb

-       de evitat : bauturi distillate, apa carbogasoasa, sifon (normal si dietetic), bauturi energizante carbogasoase (cola, pepsi, Fanta, sprine, etc)

 

Majoritatea persoanelor cu grupa sanguine B3, rezista foarte bine la stres, deoarece au capacitatea de a se adapta usor la situatii limita sau situatii noi. Sunt mult mai putin combative decat cei cu grupa sanguine O1, dar mult mai rezistenti la efortul fizic decat cei cu grupa sanguine A2. Exercitiul fizic ideal pentru cei cu grupa sanguine B3 este sportul competitional, dar ei se simt in mediul lor in orice tip de activitate care implica miscarea.

 

              

Arhivă

Link1 | Login | Link3

Copyright © 2013 Terapii Complementare Mixte. All Rights Reserved.