Terapii Complementare Mixte

TERAPII COMPLEMENTARE, MEDICINA ALTERNATIVA

header_img

Tratarea Depresiei

CONTROLAREA DEPRESIEI

       S-a demonstrat in urma studiilor efectuate ca, tincturile ca si medicamentele au acelasi efect clinic in tratarea depresiei. Un bun remediu in depresie este Sunatoarea. Comisia germana Emonograph a stabilit ca Tinctura de Sunatoare nu are contraindicatii pentru femeile insarcinate sau care alapteaza, deci nu exista nici un motiv pentru a nu putea fi folosita in aceasta perioada. Dar, medicina ayurvedica prefera alte remedii pentru a evita interactiunea intre sunatoare si imunodeprimante, unele medicamente pentru SIDA sau pilule contraceptive orale. Se pare ca dureaza intre 8-10 saptamani pana se simte beneficiile miraculoase ale plantei. E un factor important in medicina naturista, faptul ca aceste plante sunt la fel de eficiente ca un medicament.. Exista cazuri in care rezultatele sa pot vedea in 4-6 saptamani, cu foarte putine probleme, si acelea erau minore..

       Sebastian Kneipp (pastor si medic), a numit sunatoarea “parfumul lui Dumnezeu”.

        Suferinzi de depresie se pare ca au un nivel scazut de acid folic, care duce in timp la scaderea secretiei de serotonina. Serotonina deriva din Triptofan (aminoacid esential), care se gaseste in anumite alimente cum ar fi naut, ovaz, banane, curmale deshidratate, branza de vaci, iaurt, carne si peste. O modalitate simpla de a asimila triptofanul este 5-HTP dinseminte de Griffonia Simplicifolia. Mai multe studii arata ca 5-HTP este eficient in cazul depresiilor de sezon, cunoscute si drept “melancolia de iarna”. Doza potrivita de 5-HTP este de 50-100 mg/zi, dar asociate cu un regim alimentar adecvat sau alte plante, si completat de antidepresivele natural. Studiile arata ca orice facem ca sa ne crestem stima de sine creste si nivelul serotoninei.

 

         TINCTURI PENTRU BUNA DISPOZITIE :

        Medicina alopata trateaza simptomele, Ayurveda trateaza intregul organism si cauza afectiunii. Tratamentul vine sub forma de ceaiuri, capsule, tincturi si alte remedii naturale. Dar va recomand o combinatie de tincturi pe care le puteti cumpara din magazine sau comanda online pe siturile de specialitate, iar prepararea este foarte simpla :

-       incepem cu Tinctura de Ashwaganda (sau Ginsengul indian) – 85 ml

-       Tictura de Ovaz – 60 ml. Daca sunteti alergic la ovaz sau la gluten, nu va faceti griji, fiindca proteinele nu influenteaza tinctura, iar in acest amestec si in cantitatea prescrisa, nu este considerat alergen. Tinctura de ovaz este un excelent relaxant, ovazul trebuie insa recoltat cand este plin de seva (in cazul in care preparati singuri tinctura).

-       Tinctura de Isop – 60 ml. Este una dintre primele plante medicinale descoperite, dar care insa in ultima vreme a fost neglijata.

-       Tinctura de Ginkgo Biloba – 40 ml. Ginkgo Biloba nu este doar pentru stimularea memoriei (desi acest lucru este binevenit in starile de depresie, dar stimuleaza si circulatia si oxigeneaza creierul). De asemenea relaxeaza sistemul nervos.

-       Tinctura de Rozmarin . Amelioreaza digestia si permite absortia acestor tincturi. De asemenea arde grasimile din sange, colesterolul.

 

Se toarna amestecul intr-o sticla inchisa la culoare (albastra sau bruna). Femeile insarcinate pot lua tinctura de Ginkgo fara colchicine (alcaloid din grupa derivatelor tropolon), desi, in caz de sarcina si depresie as renunta complet la Ginkgo, inlocuind aceasta parte din reteta cu Tinctura de Ovaz. Se ia o lingura din aceasta tinctura dupa ce se agita bine, intr-un pahar cu apa de 250 ml si se consuma. Este mult mai concentrata tinctura decat ceaiul. Se consuma dupa mese, de patru ori pe zi, maximum 4 saptamani.

 

MASURI PREVENTIVE

          Cei suferinzi de depresie au o aciditate gastrica scazuta, astfel suplimentele patrund greu in organism. Depresia afecteaza functiile digestive. Un truc pentru succesul terapiei este cresterea aciditatii gastrice cu tonice amarui digestive, cum ar fi salatele de varza rosie si anghinare inainte de masa. Asociate cu depresia sunt pierderile de calciu, magneziu, potasiu si fier. Un alt factor precursor posibil in declansarea depresiilor sunt alergiile alimentare. Alimentele care provoaca alergii, sunt lactatele, ouale, soia, graul si toti aditivi, conservantii si coloranti sintetici. Se pare ca au legatura cu depresia. Daca vreti sa abordati depresia din perspectiva nutritionala, incepeti cu o alimentatie variata, bogata in acid folic. Alimentele organice de sezon, legumele verzi, semintele germinate, fasolea, morcovul, dovleacul, sfecla rosie, ardeiul capia, orezul brun si cerealele integrale. Eliminati cofeina cu exceptia ceaiului verde. Cantitati mari de cofeina din ceai, cafea, ciocolata si sucuri carbogazoase, va priveaza de vitaminele necesare si va afecteaza glicemia, accentuandu-va depresia.. Evitati mancarurile bogate in zahar si faina alba si completati meniul cu legume si salate, cu suc de lamaie si usturoi, evitand untul topit si dresingurile grele din comert. Consumati alimente cu nivel ridicat de vitamin B, ca sparanghelul, legume verzi si alte cereale, ca mei, amaranth (pseudocereala originala din Peru), quinoa (cereala foarte bogata in vitamine si minerale) si hrisca. Principalele suplimente naturale sunt SAM-e, L-tyrosine, D-fenilalanina si L-teanina. SAM-e este recomandat si pentru durerile de articulatii, dar este destul de scump. Este un bun energizant, dar pentru un ficat sanatos necesarul este de 8 g/zi.

         Unul dintre primii pasi de a scapa de depresie, este sa acceptati adevarul. Nu este un esec sa recunosti depresia si sa decideti sa luati masuri. Daca sunteti intr-o depresie si vreti sa luati masuri, incercati tratamentele despre care am vorbit. Incercati lucruri simple, cum ar fi sa va imbracati in rosu sau albastru, fiindca sunt culori care aduc buna dispozitie. Poate suna superficial, dar mici schimbari ca acestea fac totul. Plimbarile in natura sunt deosebit de benefice in echilibratrea psiho-emotionala. Si nu uitati ca sunt oameni intr-o stare mai grava decat a voastra, care s-au salvat pe cale naturala.

 

Arhivă

Link1 | Login | Link3

Copyright © 2013 Terapii Complementare Mixte. All Rights Reserved.