Terapii Complementare Mixte

TERAPII COMPLEMENTARE, MEDICINA ALTERNATIVA

header_img

Acupunctura cosmetica

Acupunctura cosmetica

 

Scurt istoric al TCM pentru Liftingul facial

        Liftingul facial aplicat cu tehnicile acupuncturii datează din timpul dinastiei Tang (secolul VII, IH). Dinastia Tang a fost o epocă de mare prosperitate, caracterizata de lux si frumusete . Abilitățile de ridicare a feței au fost dezvoltate pentru a imbunatati starea generala de sanatate, care a avut ca efect secundar fericit reducerea semnelor de imbatranire.

În 1974 guvernul chinez, la sfârșitul Revoluției Culturale, a binecuvântat “nașterea” Acupuncturii cosmetice. Acest lucru este la aproximativ 2 ani după ce Nixon a vizitat China. In anul 1989 Dr. Wu a publicat o carte, impreuna cu unii colegi, cu privire la "beautyculture", care a fost una dintre primele manuale ce discută în mod sistematic acupunctura si medicina chineză și efectele sale asupra culturii frumuseții (Aplicație practică de Acupunctura si Medicina chineza pentru Beautyculture , Dr. Jamie Wu , 1989 )

 

         Celebrul medic chinez Huangdi Neijing (anul 111), menționează procesele de schimbare din corp , precum și la nivelul feței, odata cu inaintarea in varsta. De la varsta de 35 de ani mușchi se atrofiaza , apar ridurile faciale, parul incepe sa se subțieze și să cadă . De ce? Canale YangMing care guverneaza muschii fetei incep sa se epuizeze . La vârsta de 42 de ani, canalele Yang sunt epuizate ceea ce cauzează încrețirea total a fetei și “imbatranirea părului care devine gri sau alb .

          Insa el a mai spus ca : “…îmbătrânirea este o chestiune de alegere”. .       

          Pentru TCM (Traditional Chinese Medicine) funcționarea optimă a corpului depinde de alegeri fizice , mentale , emoționale și dietetice . Stilul de viata este responsabil pentru mai mult de 80 % din boli . Exemple sunt tensiune arterială ridicată , de zahărul din sânge , colesterolul ridicat, etc . Practic, stilul de viata controlează gura , controlează organismul ! Corpul este un sistem interactiv strans legat cu exteriorul și interiorul. Așa cum explica fundamental TCM, tulburările organelor interne afectează culoarea, tonul, și finețea feței . Această teorie este teoria frumuseții holistice .

         Pentru a menține corpul și pielea frumoasă trebuie să vă păstrați interiorul armonizat și frumos .

 

Distribuția organelor interne pe fata :

            H. Neijing are 2 descrieri ale modului în care organele interne se reflecta asupra feței . Aici sunt cateva exemple.

- ca regulă generală, tractul digestiv superior se reflectată în zona buzei superioare în timp ce zona digestiv inferioara este reflectata în zona buzei inferioare . Zona sexuală este  barbia. Varful nasului este inima , mijlocul nasului este stomacul (meridianul Stomac incepe din partea exterioară a nasului) rădăcina nasului este pancreasul. Între sprâncene, zona Yintang, reprezinta ficatul. Partea de mijloc a fruntii este intestinul subțire. Linia anterioara a parului este intestinului gros și partea de sus a capului (vertexul) este vezica urinară (zona pe unde trece meridianul Vezica Urinara - BL ). Ochiul stang este splina si pancreasul. Ochiul drept este ficatul / vezica biliara. Pleoapele inferioare și urechile sunt Rinichii.

           Ambele părți ale obrajilor sunt Plămânii . Intre pleoapa inferioară și obrajii este , de asemenea, intestinul gros . Spranceana superioara si pleoapa superioara sunt suprarenalele.

 

           Cum ne ajuta acest lucru ? In functie de localizarea la nivelul fetei a problemei, ne indica localizarea problemei din interiorul organismului (organul in suferinta). Acneea, de exemplu, dacă este localizata pe frunte reflectă o problemă a Intestinului gros. In acest caz, acneea reflecta un pattern de Caldura in Intestinul Gros, caz in care se poate instala (asocia) si constipatia. Poate urma (sau asocial) halena sau alte afectiuni digestive-inferioare. Acesti pacienti vor avea probabil acnee similara în jurul gurii . Filosofia chineza spune : “localizarea acneei sau alte problem de la nivelul fetei ne spun o mulțime de secrete despre organele interne. Fața este cartea pe care este scris sănătatea noastră !”.

 

Arhivă

Link1 | Login | Link3

Copyright © 2013 Terapii Complementare Mixte. All Rights Reserved.