Terapii Complementare Mixte

TERAPII COMPLEMENTARE, MEDICINA ALTERNATIVA

header_img

Acupunctura de urgenta 1 - Febra mare la copii

Acupunctura de urgenta

 

           Acupunctura este perfect adecvata in cazurile de urgente medicale. Nu numai ca este mai rapida in obtinerea rezultatelor, dar din cauza lipsei efectelor secundare are un imens avantaj fata de terapia medicamentoasa, iar cel mai mare avantaj este acela ca, in situatiile de urgenta este disponibila in orice moment. Chiar si in cazul in care este inserat un ac la nivelul mainii, rezultatele sunt satisfacatoare in cele mai multe cazuri, iar daca este inserat cu precizie si cu o indicatie precisa, efectele sunt foarte mari. Mai mult, in cazul in care complexa terapie intensiva este iminenta, acupunctura poate fi utilizata ca “prima linie” de tratament pana cand pacientul este transportat la un spital.

            Principiile de tratament :

-             -   utilizarea puntelor Jing (bine) pentru toate urgentele acute;

-          -  utilizarea punctului L.i.4 (Hegu) impreuna cu puncte distale specifice afectiunii, in cazul ameliorarii oricarui tip de durere;

-             -  utilizarea punctelor Ah-Shi in cazul durerilor localizate;

-            =  utilizarea punctelor Xi-cleft in csurile acute care implica oricare dinntre organelle interne;

-         - utilizarea punctelor specifice simptomei existente, cum ar fi P.6 (Neiguan) in cazul varsaturilor, Ren.22 (Tiantu) in cazul sughitului, etc;

-          - utilizarea Du.20 (Baihui) care are efect de control asupra tuturor meridianelor si punctelor care sunt actionate in plus fata de cele specifice afectiunii (cele calmante si sedative).

 

        Voi prezenta cateva scheme de acupunctura de urgenta, cu specificatia ca aceste interventii sa fie facute de un specialist in acupunctura, bineinteles neexcluzand controlul medical de specialitate la momentul in care criza acuta a fost stabilizata.

 

1.            Febra mare la copii : apare ca urmare a unei multitudini de cause. In cazul in care copilul sufera de o toxicitate mare, actiunea medicamentelor in scaderea febrei nu prea are eficienta. Acupunctura este foare indicate in scaderea febrei. Punctele folosite sunt :

-       Du.14 (Dazhui), L.i.4 (Quchi), L.i.4 (Hegu). Stimularea puternica a lui Du.14 (Dazhui) amelioreaza febra in cele mai multe cazuri in cateva minute.

-       Multe alte tulburari pot fi intalnite in practica pediatrica, afectiuni care pot fi rezolvate cu success prin tehnicile de acupunctura. Printre aceste sunt : tusea convulsive, oreion, gripa si poliomelita ; boli respiratorii cum ar fi : rinita alergica, sinuzita si astmul bronsic ; hipotiroidism, deafmutism, hipogonadism, diaree ; rheumatism.

 

Nota : in afectiunile in care este prescris un tratament medicamentos cu antibiotic, acupunctura se face parallel cu prescriptia medicamentoasa, punandu-se insa accent sip e intarirea imunitatii.

Arhivă

Link1 | Login | Link3

Copyright © 2013 Terapii Complementare Mixte. All Rights Reserved.