Terapii Complementare Mixte

TERAPII COMPLEMENTARE, MEDICINA ALTERNATIVA

header_img

Sindromul de Oboseala Cronica

Trei plante ayurvedice care actioneaza benefic in  Sindromul de Oboseală Cronică

 

 

          Cum poate medicina ayurvedică sa ajute la vindecarea Sindromul de Oboseala Cronica ?

          În Ayurveda, sindromul de oboseală cronică (sau Kshaya Bala) se crede a fi cauzat de acumularea de toxine, rezultata dintr-o deconectare între minte, corp si spirit.

          Tratamentul holistic include meditație, dieta, masajul, tehnici de respiratie si terapii pe baza de plante. În mod natural, aceste tehnici sunt o decizie inteligentă pentru a minimiza povara toxica (ca o prioritate de top), impreuna cu administrarea imuno-terapiei de sustinere.

           După ce eliminați amenințările toxice, încercați o dieta de detoxifiere, urmată de "karma pancha" - un proces mai amplu de detoxifiere care implica uleiuri de masaj și terapii pe bază de plante.

           Cea de a treia etapă constă în mod normal, in terapia rejuvinativa pe bază de plante pentru a ajuta la restabilirea energiei și vitalitatii. Astfel, medicina ayurvedica indica consumul a trei plante “minune” : Ashwagandha, Rhodiola și Brahmi (trei, ierburi puternice de vindecare).

      1. Ashwagandha (Withania somnifera) cunoscuta si ca "ginsengul indian" sau "cireașea iernii," este o planta Rasayana (tipologia ayurvedica) - o planta care prelungeste durata de viata, utilizata in combaterea bolilor si protejarea atât a corpul cât și a mintii  fata de expunerea la factorul stresor intern si extern.

Potrivit lui Alakananda Devi, director al “Clinicii Ayurvedice Alandi” din Boulder, Colorado, Ashwagandha reface energia si imbunatateste functiile neurologice si musculare ale pacientilor diagnosticati cu Sindrom de Oboseala Cronica. De asemenea, ajuta la reglarea ciclurilor de somn, stimuleaza sistemul imunitar, si reduce anxietatea și depresia.

            Intr-un studiu de animale publicat în 2000 în “Phytomedicine Magazin”, Ashwagandha actioneaza precum Ativanul (o benzodiazepina) reducand semnificativ anxietatea. Cercetatorii au descoperit ca efectul antidepresiv al Ashwagandha a fost egal cu cel al Imipramina (un medicament farmaceutic vândut sub numele de Tofranil). Observând că Ashwagandha a redus nivelul Tribulinei in creier  (Tribulin-marker chimic al anxietății), cercetatorii au ajuns la concluzia ca studiul a sprijinit utilizarea Ashwagandha, demonstrand utilizarea acesteia in scopul de stabilizator psiho-emotional si in terapia anti-anxietate.

          Intr-un studiu de animale publicat în 2002 în “Journal of Medicinal” ingerarea de Ashwagandha, în combinație cu alte plante medicinale, echilibreaza nivelurile de antioxidanti naturali la nivelul creierului si reduce măsurabil stresul oxidativ, care contribuie la oboseală cronică.

 

      2. Rhodiola rosea, rădăcina unei plante care creste in regiunile asiatice, este, de asemenea, utilizata în Ayurveda pentru a restabili functia neurologica, cresterea energiei, reducerea obosealii, a depresiei, atenuarea și restabilirea ciclurilor de somn naturale. Studiile clinice extinse au confirmat faptul că Rhodiola crește puterea și rezistența, promovând în același timp claritatea mentală. La fel ca Ashwagandha, Rhodiola combate Sindromul de Oboseală Cronică pe mai multe niveluri, și face acest lucru fara a avea efecte adverse.

       3.  Brahmi (Bacopa monnieri), cunoscuta si sub numele de “buricul apei”, este o alta planta ayurvedica care alină "ceața din creier", imbunatateste memoria si starea de spirit. Este apreciată în Ayurveda ca un tonic mintal pentru tratarea bolii Alzheimer, deficite cognitive legate de varsta, si Sindromul Oboselii Cronice. Cercetătorii au descoperit că elementele constitutive numite bacosides (care sunt prezente in cele trei plante) au un efect relaxant asupra venelor, permitand astfel  intensificarea fluxului sanguin și sprijina claritatea mentala, concentrarea si focalizarea.

          Într-un studiu dublu-orb, controlat cu placebo, publicat în 2008 în “Journal of Alternative si Complementare Medicina”, 300 de miligrame pe zi de extract de Brahmi s-au administrat timp de șase săptămâni la voluntari vârstnici. Cu ajutorul tehnicilor medicale de diagnosticare, inclusiv “Adult Intelligence Scale Wechsler” și testarea verbala de învățare “Rey Auditive”, cercetatorii au descoperit ca cei din grupul caruia i s-a administrat planta, au îmbunătățiri de memorie cu scoruri remarcabile. Cercetatorii au remarcat faptul că grupul care a luat Brahmi au nivelul scazut al depresie si anxietatii; în grupul de non-Bacopa, nivelurile au continuat să crească. Echipa a remarcat faptul că Brahmi a avut un potențial de creștere în condiții de siguranță a performantelor cognitive.

 

Cum se pot folosi aceste plante medicinale pentru Oboseala Cronica?

        Cu toate ca Ashwagandha, Rhodiola și Brahmi sunt în general sigure, ele pot interacționa cu alte remedii din plante, medicamente prescrise si suplimente. Cel mai bine este să se consulte un medic de specialitate înainte de a utiliza aceste plante pentru a trata Sindromul Oboselii Cronice, și urmați cu atenție instrucțiunile de dozare. Și, desigur, asigurați-vă că obțineti plantele de la o sursă de incredere.

         Atentie : terapia cu plante este doar o parte a abordării ayurvedice in vindecare. Un practicant ayurvedic poate recomanda simple schimbari in dieta si stilul de viata, care pot accelera timpul de recuperare. Sindromul de Oboseala Cronica poate fi o conditie frustrana, derutanta si de debilitante, dar nu trebuie să o lăsați să va controleze viața - sau sa va simtiti obligati sa luati medicamentele prescrise puternice.

          Mulți oameni si-au gasit un echilibru cu remediile sigure si naturale  Ayurvedice, care actioneaza in scopul eliminarii toxinele, reechilibreaza și restabileste sănătatea.

 

Arhivă

Link1 | Login | Link3

Copyright © 2013 Terapii Complementare Mixte. All Rights Reserved.