Terapii Complementare Mixte

TERAPII COMPLEMENTARE, MEDICINA ALTERNATIVA

header_img

Ghimbirul - o alternativa naturala la Aspirina

Ghimbirul - O alternativa naturala la Aspirina

 

         Multi medici spun pacientilor lor sa ia o Aspirina pe zi, pentru a preveni bolile de inima. A devenit astfel o practică acceptată pe care o observ tot mai des la cei din jur, iar mai grav este ca multi iau pe cont propriu doar pentru că s-au gândit că a fost o "idee bună.", fara a consulta un medic de specialitate.

        Celor carora mi-am permis, le-am spus să se oprească. Nu mă înțelegeți greșit - Aspirina este una dintre cele mai sigure “over-the-counter” medicamente, dar, va trebui sa stii mai multe pentru a lua o decizie.

       Care sunt riscurile administrarii Aspirinei?

       Trebuie sa aveti în minte faptul ca, Aspirina este tot un medicament. Deci asta înseamnă că există încă unele riscuri legate de utilizarea acestuia. Riscul principal este sângerare excesivă. Alte riscuri sunt cele renale, insuficiență hepatică, ulcere, tinitus si accident vascular cerebral hemoragic, dacă este administrata in exces. Indicat este sa se administreze numai dupa indicatia unui medic de specialitate, si trebuie sa stiti ca, pentru afectiunile cardio-vasculare exista Aspirina Cardio, care are o concentratie foarte bine stabilita.

        Insa, exista remedii naturale care funcționează la fel de bine sau chiar mai bine, pentru sanatatea inimii. Un remediu extraordinar, pe care probabil multi dintre voi il aveti in bucatarie, este Ghimbirul (Ginger) Cei mai mulți oameni cred că de Ghimbirul este un remediu pentru un stomac deranjat. Dar, este mult mai mult.

Ghimbirul este extraordinar pentru inima ta.

        Administrarea in alimenatia zilnica a Ghimbirului poate da inimii tale un impuls real. Asta deoarece contine 12 compusi antioxidanti mai puternici decat radicalii liberi sau vitamina E. Antioxidantii si flavonoidele prezente in Ghimbir lupta in corpul tau, fiind deosebit de benefice pentru inima ta.

       Un studiu clinic, a analizat aportul alimentar flavonoidic pe 1.400 de oameni. Cercetatorii au descoperit ca barbatii care au primit cea mai mică cantitate de flavonoide au avut cel mai mic diametru functional la nivelul carotidei, crescand foarte mult riscul afectiunilor cardiace. Ghimbir este bun pentru inima ta și prin reducerea oxidarii (care poate inflama mucoasa arterelor).

 

Beneficiile uimitoare ale Ghimbirului.

 

        Intr-un studio clinic, cercetatorii au impartit 40 de participanti in doua grupuri. Jumatate sanatosi. iar cealalta jumatate avand un istoric de boli ale arterelor coronare. Un grup a primit 5 grame de pulbere de Ghimbir în fiecare zi, iar celuilalt grup i s-a administrat placebo. După patru săptămâni, oxidarea a scăzut cu 18% în grupul sănătos și 23% la cei cu antecedente de boli de inima.

       Ghimbirul functioneaza ca si Aspirina, subtiind sangele (doar ca este un remediu NATURAL), asta înseamnănd că previne formarea cheagurilor care ar putea duce la infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

       Studiile arată că, Ghimbirul are proprietăți anti-inflamatorii. Acesta funcționează în același mod ca si Aspirina blocand COX-2 - enzima care promoveaza inflamatia. Si inflamatia este cauza principala a bolilor de inima si a altor boli cronice.

         În cazul în care doriți să luați un supliment de Ghimbir, uita-te pe prospect si vei vedea ca, capsula sau pastila conține 5% gingerol. Poti gasi suplimente de Ghimbir on-line sau la cele mai multe plafare sau farmaci. Vă recomandăm administrarea începând cu o doză de 100 mg pe zi.

        Dar eu prefer folosirea rădăcinii de Ghimbir proaspăt, în alimentatia mea. Pentru mine, unul dintre cele mai bune lucruri ale Ghimbirului este aroma distincta. Aceasta adaugă o savoare deosebita in orice fel de mâncare

        De asemenea, ceaiul de Ghimbir se poate prepara foarte usor acasa :

- Se fierbe 1 litru da apa,

- Se decojeste o bucata de radacina de Ghimbir  proaspat (de 6-8 cm) si se feliaza in feli subtiri,

- Se adaugă Ghimbirul la apa clocotită,

- Se acopera si se lasa sa se fierba timp de 15-20 de minute,

- Se strecoara ceaiul, se adauga miere si lamaie dupa gust ... și bucurați-vă!

         Ghimbirul este o substanță sigură și naturală. Dar, deoarece are proprietati de subtiere a sangelui, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră dacă luați în prezent orice alte substanta sau medicament care subtiaza sangele.

 

Arhivă

Link1 | Login | Link3

Copyright © 2013 Terapii Complementare Mixte. All Rights Reserved.