Terapii Complementare Mixte

TERAPII COMPLEMENTARE, MEDICINA ALTERNATIVA

header_img

Endometrioza – Cauza spirituala si tratament

Scriu acest articol, in urma semnalarii in ultimi ani a cresterii numarului pacientelor cu diverse probleme genitale, de la dereglari menstruale, fibroame, chisturi ovariene si pana la infertilitate…

Endometrioza, din pacate, nu cunoaste o cauza clara din punct de vedere al medicinei vestice. Ea reprezinta dezvoltarea endometrului, a mucoasei peretilor interni ai uterului, în cu totul altă parte decât la locul potrivi, aceste tesuturi ectopice putand aparea la nivelul uterului, al trompelor, ligamentelor utero sacrate, peretilor intestinali sau ai stomacului, vezicii urinare, etc… Ca si simptomatica se exprima prin dureri destul de agresive in zona pelvina, pasagere sau aproape continue, dar poate aparea sau se poate acutiza in perioada menstruatiei, in timpul contactului sexual sau chiar si la urinare. In mod cert este un mare disconfort creat persoanei suferinde, disconfort care duce in cele mai multe cazuri de la alterarea starii de bine si chiar pana la nasterea unor discutii sau probleme majore in cuplu.

Medicina Traditional Chineza vede aceasta patologie ca fiind strans legata de patternul de umiditate, (pe care o sa il dezvolt mult mai amplu intr-un post viitor), si care tine strict de patologia Splinei, dar si a Ficatului. Ca si tratament, sunt rezultate remarcabile obtinute prin acopunctura si un program strict nutritional. Al Splinei, pentru ca Splina este cea responsabila cu circulatia lichidelor in organism, fiind de fapt ”pompa” sistemului limfatic, dar si Ficatului este responsabil pentru ca acesta are rolul de depozitare si circulare a sangelui in organism (madicina vestica suspecteaza ca una din cauze,  curgerea fluxului menstrual invers,prin trompele uterine, ajungând la ovare şi în abdomen).
Toate bolile au o cauza spiritual. Multe procese care au loc acum in viata sunt indreptate spre eliminarea blocajelor dintre constiinta si subconstientul omului. Tot ce patrunde in subconstient constituie un ghid al actiunilor si incepe sa functioneze activ. Logica constiintei umane este orientata catre supravietuirea corpului fizic. Logica subconstientului, catre pastrarea si dezvoltarea structurilor spirituale. De aceea incercarile de substituire mecanica a acestora in cele mai multe cazuri duc la disparitia uneia din aceste doua componente.
In cazul bolilor care afecteaza organele genitale, problemele apar datorita unei proaste utilizari a sexualitatii in aceasta viata sau in cea precedenta. Agresiunea inconstienta asupra ta insati sau asupra partenerului, naste predispozitii maladive in zona bazala. Poate avea cauza chiar si in copilarie, prin reprimarea in acea perioada a sentimentelor de iubire, sau nedorinta la nivel de subconstient de a avea copii, sau prin trairile emotionale si comportamentul avut ati ucis iubirea intr-un alt om, considerandu-l vinovat de toate necazurile. Mai poate fi si rezultatul agresivitatii fata de partener sau de barbati in general. Si foarte important sa nu uitam ca majoritatea bolilor ginecologice pot duce la infertilitate, care este de fapt cauza unei gandiri permanente si o pedeapsa pentru adulter, astfel declansand un program de distrugere a iubirii si a vietii. Uciderea iubirii intre doua persoane care se adora este o crima imensa, de fapt astfel intrerupandu-se legatura cu Dumnezeu.
Problemele ginecologice la femei dar si la barbati tin de o proasta functionare a Chakrei a 2a. Blocarea energetica a acestei zone este de fapt o autoambolnavire pe care si-o produce singur cel care isi reprima foarte mult sentimentele de iubire, de afectiune, sau creaza probleme relationale cu partenerul pe care il desconsidera. Toate cele de mai sus duc de fapt la neampliniri sentimentale, la o falsa senzatie de intelegere in cuplu.
La majoritatea pacientilor cu astfel de probleme este foarte pregnanta departarea de Dumnezeu. Toti se bat cu pumnul in piept ca sunt credinciosi, dar este o mare diferenta intre a spune acest lucru si a-ti pleca acest simtamant din adancul sufletului tau. Nu este de ajuns sa iti faci cruce sau sa spui nenumarate rugaciuni, atata timp cat il desconsideri sau judeci pe cel de langa tine, sau chiar pe tine insati…
Ca si tratament, recomand in primul rand o vindecare sufleteasca prin impacarea cu sinele propriu, cu cel care ti-a gresit sau caruia I-ai gresit, prin a nu mai fi mandru si orgolios, caci astfel suntem predispusi la a judeca (si sa nu uitam nici o clipa ca, doar Dumnezeu judeca).De ce am pus prima aceasta recomandare ? – pentru ca este cea mai importanta. Conectarea cu Lumina Divina, cu Dumnezeu, este pe primul loc in tot ceea ce ne inconjoara, iar vindecarea oricarei boli sau afectiuni vine inainte de toate de la o vindecare spirituala, din sufletul nostru suferind, din interior catre exterior…
In al doilea rand este foarte importanta nutritia. Sa incercam sa ne ordonam viata. Mesele regulate chiar sunt foarte importante pentru sanatatea noastra. Sa incercam pe cat mai mult posibil sa inlocuim produsele animale (in special carnea) cu cele vegetale, sa renuntam cat mai repede la toate excitantele nervoase (tigari, cafea, alcool, produse carbogazoase, etc) care au o vibratie foarte joasa, sa diminuam treptat pana la “0″ consumul produselor de panificatie (cele cu faina integrala) care contin gluten si care sunt foarte nocive organismului. Este foarte indicat consumul de acizi grasi nesaturati pe care ii gasim in majoritatea uleiurilor vegetale, a semintelor, consumul de germeni de lucerna, catina, fructe si legume bogate in vitamin C si E.
Si nu in ultimul rand, sa faca cat mai multa miscare. Parerea mea este ca tehnologia ne distruge ca si specie. Nu ca ar fi ceva rau, si nu sunt impotriva tehnologizarii, ci a celor care devin sclavii acesteia. Din pacate, pentru foarte multi, singurul sport care il mai fac este cel de a duce telefonul mobil la ureche sau telecomanda catre televizor….

Arhivă

Link1 | Login | Link3

Copyright © 2013 Terapii Complementare Mixte. All Rights Reserved.