Terapii Complementare Mixte

TERAPII COMPLEMENTARE, MEDICINA ALTERNATIVA

header_img

Egoism

Imi vin pacienti cu diverse afectiuni, si care la sugestia mea de a-si schimba stilul de viata, de acest lucru depinzand vindecarea mai grabnica a lor, imi spun ca nu pot sa o faca, chiar daca sunt lucruri minore ….

De exemplu, pacientilor care vin cu probleme osteo-articulare (cifoze, scolioze, lordoze, tasari intervertebrale, etc) le sugerez sa faca cat mai multa miscare, pentru ca majoritatea au un job static iar restul timpului (in afara serviciului) il petrec la volan sau in fotoliu acasa. Cand spun miscare nu ma refer neaparat la a-si face abonament la o sala de sport, ci la a face 15-20 min pe zi , dimineata, cateva exercitii de gimnastica (gimnastica clasica cu rotiri usoare de cap, de brate, de trunchi, aplecari, etc…)

Sau sugestiile mele se indreapta in zona alimentatiei corecte, aici punand accent pe un orar nutritional de 3 mese pe zi, dar la ora fixa, si in functie de patologie sau grupa sangvina a fiecaruia, umblam si la tipurile de alimente care ii sunt indicate sau nu…

Dar…foarte multi din pacienti spun ca le este imposibil sa isi ordoneze viata, invocand diverse motive, cel mai frecvent fiind lipsa timpului. Timp care le este ocupat cu munca…, munca pe care o fac pentru a le oferii grija si suportul celor dragi lor.

Dar, dragilor, daca de acea jumatate de ora pentru miscare, de acel orar nutritional strict, de acele momente de liniste in care ne gasim echilibrul emotional,….daca de toate aceste ar depinde viata sau sanatatea cuiva drag din jurul nostru, oare am gasi timp si vointa ?….

- Va spun sigur ca, da !  Si va mai spun, ca fiind o mare dovada de egoism faptul de a nu avea grija de noi insine. De ce ? Pentru ca neavand grija de noi, de sanatatea noastra, vom ajunge la un moment dat, cand cei dragi noua (pentru care ne batem cu pumnul in piept) sa ajunga sa aiba grija de noi, pentru ca noi nu vom mai fi in stare sa ne luam, poate, nici macar un pahar cu apa singuri…. de fapt astfel creandu-le o si mai mare suferinta si disconfort…. Iar si alta ordine de idei, cum poti avea grija de cineva, daca tu insuti nu esti bine ? Trebuie in primul rand sa fiu eu ok, pentru a putea avea grija de cei din jurul meu.

….In perioada imediat urmatoare revolutiei din 89, pe televiziunile autohtone democrate, a aparut o reclama la Adidas Torsion, care suna cam asa : ” Daca Vrei cu Adevarat….POTI. Adidas Torsion”

http://www.youtube.com/watch?v=5NV6Rdv1a3I

Arhivă

Link1 | Login | Link3

Copyright © 2013 Terapii Complementare Mixte. All Rights Reserved.