Terapii Complementare Mixte

TERAPII COMPLEMENTARE, MEDICINA ALTERNATIVA

header_img

Remedii Osteoporoza

OSTEOPOROZA

 

        Osteoporoza este afectiunea caracterizata prin diminuarea densitatii minerale osoase, ceea ce mareste riscul fracturilor cauzate in urma traumatismelor mecanice, dar chiar si in lipsa acestora.

       Aceasta afectiune era specifica odata cu inaintarea in varsta (in special la femeile care au intrat in perioada de menopauza), dar in ultimii 15-20 de ani, incidenta de aparitie a boli la persoanele de pana in 45 de ani a crescut dramatic.

       Factorii de declansare si accelerare a boli se pare ca sunt alimentatia tot mai hormonata si steroidizata, sedentarismul, dar si administrarea anumitor tipuri de medicamente care au ca si actiune adversa demineralizarea osoasa declansata de abolirea functiei organismului de a fixa calciul si mineralele in oase.

        Medicina complementara gaseste ca de fiecare data, solutii natural in reechilibrarea organismului si tratarea patologiilor existente. Astfel, exista si in cazul osteoporozei sfaturi viabile de tratare.

        Plante medicinale folosite in combaterea osteoporozei :

     -  Coada Calului – se poate folosii in amestec cu alte plante si consumat sub forma de ceai, sau pulbere de Coada Calului administrate sublingual, o lingurita rasa de pulbere de 3 ori/zit imp de 21 de zile, pauza 2 saptamani apoi se reia. Substantele active din Coada Calului reprezinta unul dintre cele mai eficiente remedii impotriva osteoporozei, completand rezervele de calciu din oase prin silicatul care il contine si care se transforma usor in calciu la nivelul Ficatului.

      -  Mararul (si tincture de marar) – este foarte util in cazurile deficitului de estrogen. Se foloseste ceaiul in amestec cu alte plante sau tincture de marar, o lingurita la o jumatate de pahar de apa de 3-4 ori/zit imp de 6 luni.

 

            In afara celor doua plante se mai poate administra amestec in cantitati egale din plantele : Coada Calului, Marar, Radacina de Gentiana, Lemn dulce indian, Busuioc, Cimbru, Menta dulce. Din amestecul de plante se pune o lingura la 250 ml apa clocotita, se mai lasa la foc mic 1 minut, apoi se acopera (infuzare) 20 min. Se lasa la racit. Se consuma 3 cani/zi timp de 21 zile, pauza 14 zile apoi se reia. In pauza se consuma propolis, cate o lingura/zi amestecat cu miere de mana (mierea de mana este cea mai bogata in minerale). Se consuma Spirulina capsule cu pulbere (500 mg) 6 capsule/zi.

           Alimente recomandate : spanac, loboda, morcov. cereal integrale, iaurt, branza, suc de rosii (cel putin 2 pahare pe zi), drojdie de bere (o lingurita / zi), lamai. Alimentatia zilnica trebuie sa fie saraca in grasimi animale, si sa contina multe fibre vegetale. Foarte importanta este miscarea zilnica. Tonifierea musculaturii este foarte necesara in protejarea sistemului osos. Exercitiul muscular intens stimuleaza capacitatea organismului de a produce si fixa calciul in oase.

Arhivă

Link1 | Login | Link3

Copyright © 2013 Terapii Complementare Mixte. All Rights Reserved.